IMM Cologne 2018


Mijn ervaring

Afgelopen weekend ben ik met mijn werk naar Keulen de Designbeurs geweest. Kok wooncenter is waar ik momenteel werk als interieur adviseur. Bij onze woonwinkel worden klanten van a tot z geholpen bij hun interieur. De winkel bestaat uit drie verdiepingen. Iedere verdieping heeft zijn charme en eigen identiteit. Zelf ben ik nog in opleiding als allround interieur adviseur. Dit houdt in dat je kennis hebt over alle producten in onze winkel.

Om onze kennis uit te breiden en up to date te zijn van de nieuwste trends, zijn wij met het personeel naar de design beurs in Keulen geweest. Een enorme ervaring kan ik jullie vertellen! Je ziet ontzettend mooie stands en mooie producten. Je kijkt echt je ogen uit. Voor jullie heb ik een samenvatting gemaakt wat betreft trends. 

De nieuwste trends op het gebied van interieur

De trends op het gebied van kleur voor 2018 zijn:
– Heart wood 
– Koningsblauw
– Goud/Okergeel
– Donkergroen (verschillende gradaties)

De kleuren die toegepast worden komen veelal uit hetzelfde kleurenpalet. Dit heeft een rustige en zachte uitstraling en creëert samenhang. Qua bekleding gaan wij in 2018 veel gemêleerde stoffen zien. Ook velours stoffen zijn nog helemaal hip en happening. Leer zie je daarnaast nog veel terug komen. Vooral soft touch leer met een zachte uitstraling. De combinatie van stof met leer wordt veelal toegepast.

Tevens de combinatie met grove en gemêleerde stoffen met daar tegenover zachte, fijne stoffen zie je ook veel terugkomen. De focus ligt vooral op de afwisseling. Daarbij worden er veel ronde en organische vormen gebruikt. Dit zie je het meest terugkomen in salontafels, wanddecoratie en lampen.

De hedendaagse verlichting is luchtig qua uitstraling. Verlichting heeft wel een belangrijke en centrale rol in het interieur. De banken blijven veel body hebben en zijn aangekleed met veel kussens. De bankstellen creëren zo een “lounge effect”. Zowel eettafels als salontafels worden qua ontwerp steeds meer minimalistische.

Ook behang heeft een belangrijkere rol gekregen. Met een afbeelding of een print wordt er een echt statement gemaakt in het interieur.

De meest vernieuwende trendsetter in 2018, is het materiaal hout gespoten in epoxy.

Sjardi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven