Bedroom, a place to rest


Waarom de slaapkamer zo belangrijk is!

Vaak wordt de focus heel erg gelegd op de woonkamer. Vrij logisch aangezien je hier de meeste tijd doorbrengt. Met deze blog wil ik de focus meer leggen op onze slaapkamers.

Hedendaags krijgen wij enorm veel impulsen binnen. Daarnaast ligt vaak de werkdruk erg hoog. Uitgeput komen wij na een lange werkdag thuis. Vervolgens plof je op de bank en ga je na een avondje tv kijken naar je bed toe. Meestal wordt er nog een boek gelezen voor het slapen gaan en dan gaat het licht uit. De tijdsduur is vrij kort die je spendeert in je slaapkamer.

Wat is de functie van een slaapkamer?

De slaapkamer heeft als functie om de dag te verwerken. Om je als mens te resetten en tot rust te komen. In deze ruimte zouden mobiele telefoons en televisies verboden moeten worden. Het is genoeg geweest. Het is geen tijd om je telefoon op te laden, maar het is tijd om als mens op te laden.

Betekenis van kleur

Uit onderzoek blijkt dat interieur daadwerkelijk effect heeft op onze emotionele gesteldheid. Kleuren hebben daardoor dan ook een betekenis gekregen. Wanneer je dus bepaalde kleuren toepast in je slaapkamer kan dit je een behaaglijk gevoel geven. Een gevoel van rust. Je helpt jezelf hiermee om in een goede sfeer te komen voor het slapen gaan.

Kleuren die uit onderzoek rust geven zijn vooral de kleuren blauw, groen en paars. Uiteraard hebben deze kleuren veel gradaties. Vooral de wat zachtere tonen hebben een helpende werking. Lavendel paars is hier een voorbeeld van. Deze kleur heeft een goede werking op de eigenwaarde en stimuleert creativiteit.

De blauwe kleur is de kleur van de lucht en de zee. Deze symbolische plekken staan voor rust en vrijheid. Groen is de kleur van genezing en natuur. De kleur groen zorgt voor een goede verbinding met de wereld.

Het is begrijpelijk als dit iet wat zweverig over kan komen. Maar stel je nou eens een ruimte voor waarbij alles mooi op elkaar ingespeeld is qua kleur. Waar het licht rustig en warm is. En stel je daar tegenover nou eens een ruimte voor waar niets kloppend is, fel licht en sombere kleuren zijn. Als je dit goed in kan beelden dan voel je al dat er een bepaalde emotie aan gekoppeld wordt.

Zorg dus voor een fijne kleur in je slaapkamer. Maak dit af met bijbehorende kussens en dekbedovertrek om zo een rustig geheel te krijgen. Zorg voor warm licht en zorg voor ruimte. En houdt het vooral netjes, weg met alle overbodige spullen. Ik kan je garanderen dat je een fijnere nachtrust zult ervaren.

Sjardi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven