Too much space


What to do

Wie zou er nou niet veel ruimte willen hebben? Toch is veel ruimte ook tegelijkertijd een struikelblok wat inrichting betreft. Stel je zit midden in een verhuizen. We gaan er even vanuit dat de nieuwe woning groter is, een hoger plafond heeft en dus meer ruimte bevat. De grootste fout die gemaakt wordt is dat alle oude meubels van de vorige woning mee verhuizen naar de nieuwe woning.

Vaak denkt men dat ze meer spullen moeten kopen om deze leegte op te vullen. Dit is een denkwijze die vaak niet goed uitpakt. Meestal zijn de meubels te klein en is het tijd voor vervanging. Wanneer je de ruimte hebt, zowel in oppervlakte als in hoogte, moet je gebruik maken van meubels met body. Dit heeft zo’n ruimte namelijk nodig. Wanneer je gaat werken met te kleine objecten zullen ze in de ruimte verdwalen.

Ook wanneer je in een hoger huis gaat wonen is het van belang dat je wat met deze hoogte doet. Wanneer je alles laag houdt bij de grond, zal de ruimte optisch kleiner worden. Maak gebruik van wat je hebt en speel met die hoogte. Doe dit door middel van een groot schilderij, een hoge lamp of een muurschildering.

Wat je hedendaags veelal ziet is lambrisering. Dit is een goede toevoeging voor hoge huizen. Hierdoor benadruk je optisch de hoogte en door de tweedeling krijg je toch meer warmte en sfeer.

Waarom is het dat oude meubels vaak niet passen in je nieuwe huis?

De reden is vrij simpel. De ruimte is totaal anders. Je hebt ander lichtinval, andere indelingen, verschil in ramen, andere hoogte etc. Daarbij komt ook nog eens kijken dat de vloer wellicht anders zal zijn. Al met al alles is anders. Elke ruimte vereist een andere inrichting.

Lichtinval wordt vaker onderschat. Het is heel essentieel om te weten wat voor een type licht er in je woning valt. Is dit zuidelijk licht? Dan zul je gebruik moeten maken van andere kleuren dan wanneer je noordelijk licht als inval hebt. Bij noordelijk licht is het van belang om met de warmere kleuren te werken. Bij het zuidelijk licht hebben de koelere kleuren vaak een mooiere uitwerking. Kleuren zullen bij elk soort lichtinval dus ook anders gaan spreken. Houdt hier rekening mee.

 

Sjardi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven