Scandinavian style


Hoe te creëren?

Hou jij ook zo van de Scandinavische stijl? Maar heb je moeite deze toe te passen in je eigen huis? Dan heb ik hier wat handige tips! 

Typerend voor de Scandinavisch stijl zijn vooral lichte en luchtige meubels. Wit is de basis van deze stijl gecombineerd met eikenhout. Daarbij kun je kiezen voor de kleur grijs of pastel tinten. Wanneer je zou gaan voor een diepere kleur zal je het Scandinavische gevoel snel verliezen. Als je deze stijl wilt toe passen is het van belang om aan de richtlijnen te houden die ik net benoemt heb. 

Als je wat warmte wil brengen in het interieur kun je kiezen voor zachte kleden (schapenvel bijvoorbeeld) of zachte kussens. Fluffy accessoires behoren ook tot deze stijl.  Tevens zijn planten een fijne toevoeging om meer sfeer toe te passen. Dit kan mooi in combinatie met pastel groen. 

Ronde vormen maken het interieur helemaal af. Vaak wordt dit toegepast in salontafels. De meubels zijn vaak minimalistisch. Ook de combinatie eikenhout onderstel met een wit bovenblad is typerend. 

Om wat inspiratie op te doen is het handig om eens te oriënteren op de merken HAY en Zuiver. Deze merken bieden veel meubels aan die vallen onder de Scandinavische stijl. HAY is dan ook een Zweeds merk.

En niet te vergeten hebben wij ook nog de Ikea! Ikea biedt een breed scala aan van Scandinavische producten. Het voordeel is dat de producten ook nog vaak voordelig zijn.

HAY is gevestigd in Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast verkoopt het merk ook nog veel producten bij woonwinkels door het hele land. Zuiver is ook een merk wat bij velen winkels verkocht wordt. Een bekende is toch wel Loods 5. Hier zijn de artikelen meestal ook nog op voorraad, wat een fijn gegeven is. Loods 5 is gevestigd in Leerdam, Amersfoort en in Sliedrecht. 

 

 

 

 

Sjardi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven