Woonland


Gelegen in het plaatsje Maurik

Vandaag had ik een vrije dag en het liefst spendeer ik deze in woonwinkels. Vandaag was het weer eens tijd voor mijn favoriete woonwinkel (stiekem was ik er vorige week ook al geweest). Ach ja, Woonland is dan ook niet voor niets favoriet.

Ik weet nog goed de eerste keer dat ik hier binnen kwam. Alles leek te kloppen, alleen de ligging is al prachtig. Na een stukje rijden door de weilanden zie je Woonland in de verte liggen. Eenmaal bij aankomst zie je mooie buddha’s bij de voordeur staan. Het geeft al een tipje van de sluier weg van wat je kan verwachten.

Wanneer je de deur opent kom je in een wereld van veelal Aziatische, Indiaanse invloeden. Van oude deuren tot eeuwen oude potten. Je hebt het gevoel alsof er een heel leven aan vooraf heeft plaats gevonden. Waar ik zelf altijd razend enthousiast van word, is de combinatie van strak en modern met doorleefde producten. Op de een of andere manier versterkt het elkaar. Juist door het contrast komt het tot leven. 

Wat bied Woonland zowel aan? 

De meubels die Woonland aanbiedt varieert enorm. Banken en stoelen zijn hip en eigentijds. De kasten en accessoires zijn vooral geïmporteerde goederen. Het leuke is dat je zelfs je eigen tafelblad kan kiezen. Er staan enorme bladen naast elkaar opgesteld en ieder blad is uniek. Voor mij voelt het alsof ik in een snoepjes winkel ben beland. 

De kasten en tafels hebben een bepaalde ruwheid over zich. Ze zijn vaak grof en doorleefd. Hoe gaaf is het om een robuuste grove tafel te combineren met strak ontworpen stoelen? Ook hier weer het contrast op zoeken maakt het tot een unieke combinatie. 

Als je houdt van doorleefde meubels met een verhaal, dan raad ik jullie echt aan om eens een bezoekje te brengen aan Woonland in Maurik. Het is echt de moeite waard!

Sjardi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven