Rio de Janeiro


Braziliaanse wereldstad

De steeds populairder wordende wereldstad Rio de Janeiro is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De stad heeft je van alles te bieden. Van een bruisend uitgaansleven en witte stranden tot mooie bezienswaardigheden en ongelofelijk indrukwekkende parken. In deze parken lijkt het alsof je midden in de jungle staat. 

Parque Lage

Het prachtige architectuurgebouw, wat je ziet op de afbeelding, komt uit het ‘Parque Lage’. In dit park word je overspoeld door een oase van rust. In het bijzondere architectuurgebouw kun je genieten van de gratis exposities van ‘Escola de Artes Visuais’ of van een lekker ontbijt.

Als je even toe bent aan een echt vakantiegevoel, ga dan naar een van de mooie stranden zoals Ipanema of Copacabana. Wil je toch liever nog wat bezienswaardigheden bezichtigen dan kun je gemakkelijk met de bus of metro richting Jardím Botanico.

Ook kun je een culturele tour boeken die langs alles hoogtepunten gaat. Waaronder de Sugar Loaf, het welbekende Cristo beeld met een prachtig uitzicht over de stad.

Deze tour kan je ook brengen naar de trappen van Selaró, van de gelijknamige Chileense kunstenaar. Deze trappen verbinden een van de favela’s met de uitgaanswijk Lapa. In Lapa is het zeker de moeite waard om even te genieten van een Caipirinha. Let wel goed op je spullen, want deze wijk staat ook bekend om de vele zakkenrollers.

Nog meer Tips! ♥

• Koop hier je Havaiana’s! Je kunt hier de nieuwste collectie vinden, het is goedkoper dan in Nederland en je kunt ze ook nog eens laten versieren met diamantjes of je initialen..
• Probeer de Braziliaanse Pastel, een bladerdeeg lekkernij gevuld met bijvoorbeeld gekruid gehakt of garnaal. Ook het frisse Açai ijs is een aanrader.
• Huur een bicicleta en fiets langs alle mooie stranden.
• Neem deel aan een Favela Tour. Tijdens deze tour kun je met begeleiding de gevaarlijke sloppenwijken van Rio bezoeken en kom je heel dichtbij het echte leven van de favela’s.
• Wil je écht ondergedompeld worden in de Rio de Janeiro cultuur, ga dan Couchsurfen! Op deze manier leer je lokale mensen kennen die jou graag de stad en de Braziliaanse cultuur willen laten zien.

Sjardi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven