Heart wood


Kleur van 2018

Heart wood is een zachte roze kleur. Deze kleur is gekozen door Flexa als kleur van het jaar. Flexa heeft voor de kleur gekozen om zo weer dichter bij de natuur de komen. Zoals eerder al vermeld heeft de paarse en roze kleur een rustgevende werking. 

Heart wood is een kleur die nog mooier tot uiting komt wanneer je deze combineert. Veelal zie je dat er gekozen wordt voor een meer donkere kleur uit hetzelfde kleurenpalet. Als je een kleur kiest uit hetzelfde palet heeft het al een verbindende werking. Wanneer kleuren niet te veel van elkaar afwijken behoudt je de rust. 

Tegenwoordig zie je veel speling op de muren qua schilderwerk, zoals op de afbeelding hierboven. Door verschillende vormen en kleuren te gebruiken maak je een uniek eigentijdse sfeer. 

De kleur Heart Wood is erg mooi te combineren met een diepe donkerblauw, antraciet of lichtblauw. Door lichtblauw te gebruiken geef je de kamer een zachte en rustgevende uitstraling. Wanneer je antraciet of donkerblauw gebruikt, geef je meer pit aan je woonkamer en gaat het meer spreken. 

Paars is uiteraard ook een optie en ligt vrij dicht bij de kleur Heart Wood. Paars is wel meer uitgesproken en gaat de boventoon voeren wanneer je deze toepast. Hierdoor krijg je een gedurfd kleurenspel in je huis. Wanneer je de kleur paars laat terug komen in accessoires wordt de paarse kleur nog dominanter. Wil je dat deze kleur op de achtergrond blijft is het van belang om deze niet terug te laten komen. 

Wanneer je nog te veel twijfelt over de kleurkeuzes, is het handig om even langs te gaan bij een dichtstbijzijnde bouwmarkt. Hier kun je namelijk Flexa proefmonsters verkrijgen. Deze kosten €1,99 per stuk en de monsters kun je dus gebruiken om te testen of de kleur thuis mooi tot uiting komt.  Zo heb je ook de mogelijkheid om meerdere kleuren te testen en naast elkaar te zien. 

 

Sjardi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven